Interjú Koshbin Professzorral
Hogy keletkezett az Alveo?

Az Alveo olyan recept felhasználásával készült, melyet Dr. Koshbin betegei szükségleteihez  igazítva, többéves tapasztalat alapján nyert, tökéletesített és használt.
Az Akuna csak ezek után nyilvánította érdeklődését. Ismertette szerzőjét elképzeléseivel és terveivel, hogy készítménye olyan étrend-kikészítő termék alapanyagául szolgáljon, amely biztosítani tudja a specifikus növényi anyagok utánpótlását a fogyasztók széles körében.
Ugyanakkor mindennapi használatra alkalmas, biztonságos és orvosi felügyelet nélkül alkalmazható.


Prof. Koshbin          Prof. Bertlik

Ezek után Dr.Khoshbin, tekintettel ezekre az elvárásokra, módosította a termék összetételét és saját receptjét természetes nedvekkel egyesítette. Becsületére váljon hogy nem elégedett meg azzal, hogy ezek a nedvek csupán  a hordozó szerepét játsszák. Természetes adalékok hozzáadásával további hasznos tápanyagokkal gazdagította készítményét. Ezáltal azok egyszerűbben jutnak a szövetekbe. Ennek a módosított készítménynek adta az Akuna az Alveo nevet.

„Az Alveo kivételes növényi eredetű, harmonizáló tonikum, amely a modern orvostudomány és a hagyományos kínai gyógymód összekapcsolása révén keletkezett. Olyan növényi anyagokat biztosít, melyek a hagyományos élelmiszerekben nem találhatók meg. Szervezetünk működését kedvezően befolyásolja. Így könnyebben ellenállunk a megterheléseknek és betegségeknek és közérzetünk javul.”

Bertlík: Közelítsük meg olvasóinknak hogyan is keletkezett az Alveo? Most jut eszembe, hogy eddig erről még sosem beszélgettünk. Gondolom az elején kellene kezdenünk. Mikor jutott először eszedbe a gyógynövénykivonat  készítése ?

Khoshbin: Még Teheránban ahol születtem és gyermekkoromat töltöttem. Apám nagyon sikeres orvos – fitoterapeuta volt. Anyám volt az asszisztense, és én természetesen mindenben segítkeztem és persze odafigyeltem. Olyan szerettem volna lenni mint ő. Tulajdonképpen gyermekkori álmomat teljesítettem.

De ez még nem az Alveo volt?
Természetesen nem. Arról praxisom folyamán kezdtem gondolkodni, egyetemi tanulmányaim befejezése után, amikor is megismerkedtem betegeim panaszaival. Ne maradjanak azért figyelmen kívül azok a bizonyos egyetemi tanulmányok. Akadémiai végzettséget Kanadában szereztem.

Hadd kérdezzem meg, miért költöztél Iránból Kanadába?
Mindenekelőtt a művelődési és érvényesülési lehetőségek miatt. Nem voltam kötelezve az iszlám hagyománnyal, szerettem volna más világnézetekkel is szembesülni. Ugyanis nem vagyok muzulmán, annak ellenére, hogy természetesen annak tartanak.

Gondolom az olvasókat érdekelni fogja milyen vallású vagy?
Bahaj vallású vagyok. Ez egy modern vallás, mely a 19. század felében keletkezett Iránban.  Az igazság független keresésén alapszik, egyetemben az ésszel és a vallással ,a tudományos ismeretek elmélyítésével, az előítéletek és végletek megszüntetésével az egész világon. Hisszük, hogy világunkat – életkörnyezetünket védenünk kell. Egy magamfajta embernek ez egy remek vallás.

Térjünk vissza tanulmányaidhoz. Miért választottad az organikus kémia szakot?
Mert akkor hasznosabbnak tűnt mint a gyógyszertan. Nagy ambícióim voltak. A fitoterápia és naturopátia tudományos alapokra hozásához akartam hozzájárulni. Eredetileg úgy gondoltam hogy a növények és összetevőik hatását fogom majd bizonyítani pontos kémiai reakciók leírásával a modern tudományos elvárásoknak megfelelően.

Ez nem lehetséges?
Természetesen az, de ez egy hatalmas feladat. Sok ember azt hiszi, hogy a modern tudomány már mindenre megtalálta a választ és már minden alapvetően fontos dolgot feltaláltak. Ez persze nem igaz. Munkálkodásom folyamán rengeteg megválaszolatlan kérdésre akadtam, mindannyiszor mélyebben kezdtem vizsgálni valamit. Tudósok egész generációjának szóló feladat az ilyen. Részt vehettem volna benne, de hosszú évekig egyetlen anyag hatását kellett volna vizsgálnom laboratóriumi körülmények között. Ezt pedig nem akartam. Tudósnak lenni csodálatos feladat. De közvetlenül az embereknek segíteni sokkal szebb. Így tehát más utat kellett választanom.

És milyen volt az a más út?
Visszatérni ahhoz a kulturális hagyatékhoz, melyet az ember még mindig nem értékel -  az orvosok és népgyógyászok ezeréves tapasztalatainak kincsforrásához. Ők is rendelkeztek klinikai tapasztalatokkal, habár azok nem felelnek meg a mai elvárásoknak. Te is tudod, hogy a modern természetgyógyász munkája a történész munkájához hasonlítható: a múltban keresni az igazságot és sikeresen elválasztani azt a tévedésektől és  hazugságoktól.
Ezt tudom, de mond el kérlek hogyan?
Statisztikai módszerrel és a forrásanyagok vizsgálatával. Egyszerűen feljegyezzük, melyik összetételnek mely esetben milyen hatása volt. Mindez bonyolult, mivelhogy őseink  az igazságot gyakran leplezték, titkolták. Vagy vallási okokból, vagy vetélkedésből, esetleg azért mert törvényellenes úton jutottak hozzá. Mindamellett ügyelniük kellett arra is, hogy a szóbeli átadásnál egyszerűek és könnyen megjegyezhetők legyenek az információk. Egyidőben keveredtek a szakismeretek és a laikusoknak szóló tanácsok, melyek gyakran csakis ideológiai feltevésekkel voltak  alátámasztva, és nem az igazságon alapultak. Nagyon nehéz kibogozni a mondák és elbeszélések igaz magját. Mindezek mellett rengeteg babona született. Meg kellett tudnunk magyarázni az egyes receptek hatását a mai ismeretek birtokában és meghatározni mi micsoda, tökéletesíteni ismereteinket és természetesen kombinálni őket.  10 évi tanulmányaimba tellett az organikus kémia és a természetgyógyászat szakterületén, míg felhasználható ismeretekhez jutottam. Csak ezek után kezdhettem felhasználni ismereteimet remélem alkotó tevékenységemhez.

Mint például az Alveo receptjének összeállításához. Mit fűznél keletkezéséhez?
Az Alveo összetétele inkább klinikai gyakorlataim eredménye. Annak ellenére,hogy betegeim különféle megbetegedésekkel érkeztek a rendelőmbe, többjüknél hasonló panaszokat észleltem. Energiahiányt, fáradékonyságot, különféle anyagcsere zavarokat, nehézfémek túltengéséről valló mérgezési tüneteket, valamint azt, hogy szervezetük nem képes feldolgozni a tápanyagokat. Szerettem volna olyan készítményt összeállítani, mely mindezen panaszokat elhárítja és így segíti betegeim életének minőségét javítani.

Ez úgy hangzik, mintha  univerzális gyógyszert szerettél volna előállítani. Tudom hogy ez nem így van, de kérlek magyarázd ezt meg.
Betegségmegelőző hatású készítménynek szántam. A betegség oka többféle lehet: idegen tényezők pl. vírusok, baktériumok hatása, vagy  a szervek elégtelen működésének következménye. Ezen működési zavarokat, többek között a tápanyaghiány váltja ki. Némely anyagok  hiánya az emberiség 95 % -nál kimutatható. Ennek eredményeként a szervezet nem képes a mérgező anyagokat lebontani és kiválasztani. Igyekeztem ezeket a nehézségeket kiküszöbölni.

Hol kezdted?
Ezt nem tudom pontosan megmondani. A betegeim által használt gyógynövénykivonatokat  saját magam állítottam össze, és használatuk több-kevesebb eredménnyel járt. Az Alveo ezért sok évi tapasztalat és megfigyelés eredményeként született. De mint minden más munka elején itt is a cél kitűzése  és a megközelítés módjának megválasztása volt az első lépés.
Nyilvánvaló, hogy a készítmény csak növényi eredetű lehetett és csakis természetes és kíméletes módon előállított. Azt szerettem volna, hogy jól kiegyensúlyozott legyen így  komplex hatással legyen a szervezet összes rendszerére. Természetesen mindenféle kedvezőtlen mellékhatás nélkül. Nem utolsó sorban pedig azt kellett elérnem, hogy minden szervezet a lehető legjobban tudja majd felhasználni azokat az anyagokat, melyeket a készítmény tartalmaz. Ezért a kínai gyógyászat filozófiáját vettem alapul.

Miért?
Azért, mert bár nem nyugati, mégis lényegében modern és ma is élő gyógyászat. Több milliárd kínai orvosi kezelésének alapja. Gazdasági helyzetük ellenére a gyógyításban elért eredményeik a mi eredményeinkkel összehasonlíthatók, sőt néhány területen bizony sikeresebbek nálunk. Hozzáférhetők és megbízhatóak a forrásanyagok. Mégis a legnyomósabb oka választásomnak az volt, hogy ez a gyógymód áll hozzám legközelebb, mivel teljes egészében vizsgálja és gyógyítja az emberi szervezetet, tehát ún. holisztikai gyógyászat. Állításom szerint az emberi szervezetben is minden mindennel összefügg. A kínai gyógyászat az egész  szervezet valamint az egyes szervek energetikai pályáit hozza összhangba. Elavultnak is tarthatjuk ezeket a módszereket és feltevéseket, mégis ha betartjuk az egyes betegségek gyógyítására vonatkozó utasításokat a siker nem marad el. Az utolsó és szintén nagyon fontos oka választásomnak pedig az volt, hogy a betegség megelőzésére tehát a prevencióra irányul, ami pedig a kínai gyógyászat és orvosi ellátás legfontosabb eleme. 
Itt most nem fogjuk részletezni az Alveo hatását, úgy tudom, az másutt kap majd helyet.
Igen már dolgozom rajta. Ezért is itt most az Alveo növényi összetételét sem részletezzük.

Másra válaszolj. Mi volt a legnehezebb?
A holisztikai hozzáállás elvárja  és teljes mértékben respektálja minden páciens egyedülállóságát. Az Alveónál azt az elvárást kellett respektálnom, hogy a fogyasztók többségére azonos vagy hasonló hatással legyen. Ezzel a gondolattal nagyon hosszasan sikerült csak megbarátkoznom. Teljesen szokatlan volt számomra az összetétel utólagos változtatása, a gyártó elvárásának megfelelően, természetesen úgy, hogy a készítmény ne veszítsen  hatásából, valamint hogy megfeleljen azon államok előírásainak,ahol majd forgalomba kerül. El kell hogy mondjam, az Alveo minősége nem csak az én érdemem. A tömeggyártás nem ugyanaz mint a laboratóriumi előállítás. Minden tényezőre ügyelni kell. A tiszta, sértetlen alapanyagok biztosításától kezdve egészen a gyártási eljárások és előírások szigorú betartásáig. Az Akuna menedzserei és műszaki dolgozói ebben egyenrangú partnereim, sőt.
Úgy vélem, közös alkotásunk sikeresnek bizonyult. Ezáltal készítményünk a maga kategóriájában a legkiválóbb. Most már csak meg kell találnia az emberekhez vezető utat és fordítva. De ezen a téren optimista vagyok. Hiszen mindannyian szeretnénk tovább fiatalon és egészségesen élve maradni.

Minden tett kezdetén saját szükségleteink kiegészítésének vágya áll. Jelentőségének mértéke pedig abban rejlik, amit majd a jövőnek hoz. Így tehát az  önző vágyak teljesülése csak ritkán gyümölcsözik. Naggyá csak azok válhatnak, akik önzetlenül és örömmel hoznak áldozatokat munkájukkal. Például a világnak jobb, több egészséget kínálva.

Szeretnénk tovább fiatalok és egészségesek maradni.

 

 

Elérhetőségeim:

Telefon: Email:

 

06-20-331-4731  

Ha írsz egy sms-t, szívesen visszahívlak!
 

alveoklub@gmail.com